Sahte TEDAŞ görevlisi yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2008 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de kaçak elektrik kullandıkları için elektrik sayaçları sökülen evlere giderek kendisinin TEDAŞ görevlisi olduğunu söyleyen ve ?af çıktı, elektriğiniz bağlanacak? diye para aldığı ileri sürülen kişi yakalandı.

Polise başvuran bazı vatandaşlar, kaçak elektrik kullandıkları için TEDAŞ görevlileri tarafından evlerindeki elektrik sayaçlarının söküldüğünü, daha sonra gelen bir kişinin kendisini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtıp ?af çıktı, elektriğiniz bağlanacak? diye kendilerinden bir miktar para aldığını iddia etti. Vatandaşlar, bir süre geçtikten sonra bilgi almak için TEDAŞ'a gittiklerinde af çıkmadığını ve evlere görevli gönderilmediğini öğrendiklerinde, dolandırıldıklarını anladıklarını belirttiler.

Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şikayetçi vatandaşların oturduğu Bornova ilçesinin Işıkkent ve Pınarbaşı semtlerinde uygulama yapmaya başladı. Yapılan çalışmalar sonucu polis ekipleri, iki semtteki evlerin elektrik sayaçlarını kontrol eden ve vatandaşların verdiği eşgale uyan E.S'yi (23) yakaladı.

Gözaltına alınarak sorgulanan E.S'nin TEDAŞ'ın sayaç söküm ve takım bölümünde bir süre çalışarak ayrıldığı, Işıkkent ve Pınarbaşı semtlerinde vatandaşlardan para toplayarak dolandırıcılık yaptığının belirlendiği bildirildi. E.S, mağdur vatandaşlar tarafından da teşhis edildi.

E.S'nin işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber